top of page
3CCE551C-6021-4EDE-B08D-22A036924BBE.jpg

Schilderen met ouderen
met dementie

Wij begeleiden sinds enige tijd bij Herbergiers in de omgeving van Den Bosch, ouderen met dementie. Gedurende 1,5 uur schilderen we met ongeveer 6 tot 8 personen op tafelezeltjes, op het seizoen geinspireerde tafereeltjes. Als het niet zo vlot, helpen we een handje. Maar we zorgen vooral voor een moment van afwisseling en plezier in het samen ongedwongen schilderen. 

Hoe gaan we te werk

Nadat iedereen op gemak een ezeltje heeft gevonden en aangeschoven is, kiezen de ouderen zelf of met een beetje hulp van ons, een plaatje uit de verzameling die wij meebrengen. 

Als de schortjes vastgeknoopt zijn, kunnen we van start met en potloodje en schetsen de basis op stevig karton. De een na de ander wordt voorzien van water, een penseel en een palet met acryl als ze daar aan toe zijn. We helpen met het afwerken van de schets en opzetten van het schilderwerk als het nodig is. Maar we gaan mee in het tempo en de eerste schetslijnen. Zo blijft het werk authentiek.

Tot slot, worden de werken voorzien van een naam en opgehangen in de hal of meegenomen.

 

Duur 1,5 uur

De schildersessies zijn van korte duur maar dit is vaak genoeg voor het maken een schilderwerk. Na anderhalf uur is loopt het tegen lunchtijd en is de aandacht vaak verlegd. 

 

Periode 

Het gehele jaar door

Kosten en betaling

Voor de begeleiding wordt met iedere lokatie overlegd en een prijs afgesproken. Facturering vindt maandelijks plaats. 

 

Materiaal 

Wij zorgen voor penselen, verf, potlood en papier. We verwachten van de locaties dat eenmalig geïnvesteerd wordt in tafelezeltjes en iets om de tafels en kleding te bescherming.

Volg ons op instagram

We vinden het heel leuk om zo nu en dan, discreet en met respect voor de privacy, het werk te delen van de ouderen en dit te voorzien van korte anekdotische teksten. Als je het leuk vindt mee te kijken, volg ons!

bottom of page